Hírek

Öko-szemlélet a mindennapokban- beszélgetésszorozat a Duna-Dráva Nemzeti Park szervezésében
2012 September 05.

Szeptember 11-én folytatódik az Öko-szemlélet a mindennapokban beszélgetéssorozat. A beszélgetés vendége Szentpéteri L. József címzetes egyetemi tanár (PTE), a National Geographic fotóriportere

Öko-szemlélet
a mindennapokban


Buchert Eszter beszélgetéssorozata

A nyitott beszélgetések során a témában jártas meghívott vendégekkel keresünk választ arra, hogy egy kis odafigyeléssel, néhány változtatással hogyan élhetjük környezettudatosabban mindennapjainkat, hogyan tehetjük „zöldebbé” otthonunkat.

A beszélgetések időpontjai:

január 10., március 13., május 15., szeptember 11., november 13.

A beszélgetések 17.00 órakor kezdődnek.

 

A szeptember 11-i beszélgetés vendége:
Szentpéteri L. József címzetes egyetemi tanár (PTE),
a National Geographic fotóriportere

Szentpéteri L. József a Hajdúságban nőtt fel, s már gyermekkorában elkötelezett természetszerető és természetvédő emberré vált. Tanulmányai a biológia medrében folytak, de eközben folyamatosan fejlesztette magát a képi megjelenítésben is előbb a grafika, majd a fotográfia területén. Biológusként Pécsett doktorált, fotósként 24 nemzetközi díjjal tüntették ki. Már egyetemistaként létrehozott egy természetvédelmi alapítványt, melyet azóta is vezet.

Kutató és fotográfiai útjai kapcsán eddig 4 kontinensen járt, ám a természeti szépségek mellett mindig nagy hatást tett rá az emberi pusztítás mértéke, mely bolygónkat sújtja. Ezért az évek során már nemcsak a biológiai sokféleség bemutatásával foglalkozik, hanem a könnyen elsajátítható és alkalmazható módszerek kidolgozásával és bemutatásával, melyek segítségével jelentősen csökkenthető egy átlagos háztartás mindennapi környezeti terhelése.

A beszélgetéseken való részvétel ingyenes.

Helyszín: Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság, Tettye Oktatási Központ.
Cím: 7625 Pécs, Tettye tér 8.

Információ: Telefon: 30/326-9459, 30/377-3388

e-mail: evahorvath@ddnp.kvvm.hu, komlos@ddnp.kvvm.hu

 Forrás: www.ddnp.hu

A Dél-Dunántúli Falusi Turizmus Klaszter kialakítása (DDOP-2.1.3/A-10-2010-0009 projekt) az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.
Kedvezményezett: Baranya Megyei Falusi Turizmus Közhasznú Szövetség (7625 Pécs, Vince u. 9/2)

Az Egyesület működési költségeinek támogatói

a NEA-TF-15-M-0295, NEA-NO-16-M-0320 illetve a NEA-NO-16-SZ-0368 azonosító számú pályázatokban: