Hírek

I. Zrínyi Fesztivál programja
2016 May 25.

A “Zrínyi Miklós – Szigetvár 1566 Emlékév” keretén belül a Pécs – Mecseki Borút Egyesület szervezésében 2016. június 3-5. kerül megrendezésre az I. Zrínyi Fesztivál. A nagyszabású rendezvény Pécsett 3 napon keresztül a Széchenyi téren, Szigetváron egy napon át kínál színes családi-, gasztro-és zenei programokat a fesztiválozók számára.

A kellemes szórakozást nyújtó gyermekprogramokat kézműves játszósátor és rajzverseny is kíséri. A gyerekek különböző korosztályból nevezhetnek a versenybe, a rajzverseny témája természetesen Zrínyi Miklós és Szigetvár ostroma. Az elkészült alkotásokra a fesztivál utáni héten lehet szavazni, az első három helyezett színezéshez – rajzoláshoz kapcsolódó ajándékcsomagot kap.

Az I. Zrínyi Fesztivál estéi könnyű zenei programokkal záródnak, fellép Radics Gigi, a Balkan Fanatik, a Fourtissimo Jazz Orchestra, Szigetváron pedig az Anna and the Barbies mozgatja meg a lelkes közönséget.

Az I. Zrínyi Fesztivál napjain lehetőség nyílik a belvárosban található, Zrínyi Miklós korából származó pécsi emlékeket, épületeket egy régész szemszögéből megismerni. A belvárosi túrák Tillai Gábor régész vezetésével indulnak, az időpontok a kísérőprogramok között láthatók.

A Dél-Dunántúli Falusi Turizmus Klaszter kialakítása (DDOP-2.1.3/A-10-2010-0009 projekt) az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.
Kedvezményezett: Baranya Megyei Falusi Turizmus Közhasznú Szövetség (7625 Pécs, Vince u. 9/2)

Az Egyesület működési költségeinek támogatói

a NEA-TF-15-M-0295, NEA-NO-16-M-0320 illetve a NEA-NO-16-SZ-0368 azonosító számú pályázatokban: