Hírek

Galamb- és nyúlételek gasztrofesztiválja
2013 June 27.

A Baranyai Falusi Turizmus Közhasznú Szövetség - Dél-Dunántúli Falusi Turizmus Klaszter 2013. június 22-én képviseltette magát a csodálatos szépségű bölcskei pincefaluban megrendezett Galamb- és Nyúlételek Gasztrofesztiválján

Bölcskén nagy hagyománya van a házigalamb és házinyúl tartásának, így a helyiek minden minden csínját-bínját ismerik ezen állatok feldolgozásának és elkészítésének - legyen szó akár levesekről, sültekről, vagy pörköltekről. A fesztiválon közel 30 fajta ételt értékelt a klaszter tagjaiból, borászokból, gasztronómiai szakemberekből álló zsűri. Négy kategóriában indulhattak a versenyzők: levesek, pörköltek, sültek és ínyencégek közül választhattak. Számos régi receptet gyűjtöttünk, igazi kincseket, emellett receptversenyt is hirdettünk értékes nyereményekkel. A helyiek számos értékes díjjal, mi pedig  rengeteg élménnyel és "ízélménnyel" lettünk gazdagabbak! Köszönjük!

A Dél-Dunántúli Falusi Turizmus Klaszter kialakítása (DDOP-2.1.3/A-10-2010-0009 projekt) az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.
Kedvezményezett: Baranya Megyei Falusi Turizmus Közhasznú Szövetség (7625 Pécs, Vince u. 9/2)

Az Egyesület működési költségeinek támogatói

a NEA-TF-15-M-0295, NEA-NO-16-M-0320 illetve a NEA-NO-16-SZ-0368 azonosító számú pályázatokban: