Hírek

Feked Stifolder Fesztivál
2012 June 01.

2012.06.02. 3. Stifolder Fesztivál Fekeden 

Stifolder Fesztivál

Fekeden a Pünkösd utáni első hétvégén 2012. június 02-án immár a harmadik Stifolder Fesztivál megrendezésére kerül sor. Itt, a szelíd dombok között a Karasica patak két partján fekvő alig kétszáz lelkes falu, egy emberként dolgozik a siker érdekében. Valamikor az 1720-as évek táján érkeztek erre a vidékre a fuldai apátság területéről az első letelepedők, magukkal hozva szokásaikat, kultúrájukat és nem utolsó sorban gasztronómiájukat. Mindig fontos szerepet játszott az itt lakók életében a földművelés és állattenyésztés, természetesen ebből adódik az élelmiszertermelés is. Nem múlhatott el úgy egy esztendő sem, hogy a téli időben kimaradt volna a disznóölés és ezzel együtt a stifolder készítés. Az ősi tradíciók szerint az új hazában, a helyi adottságokhoz igazodva a receptek is mindig változtak, ami olyan megismételhetetlenné teszi a stifoldereket.

Az elődök előtti tiszteletből és a sok száz éves hagyománynak emléket állítva szervezzük a harmadik Stifolder Fesztivált. A sok kulturális és egyéb program mellett természetesen a rendezvényünk a stifolderekről szól. Öttagú zsűri értékeli és bírálja a versenyre benevezett szalámikat, amit a közönség is zsűrizhet és adhatja a fesztivál legjobb stifoldere címet.Szeretettel várunk tehát mindenkit, aki szeretné kellemesen eltölteni ezt a napot a szalámik illatával, ízével, és a változatos programok sokaságával. A letöltések között megtalálhatják a részleteket, illetve a hivatal munkatársai bárkinek szívesen nyújtanak felvilágosítást a nevezésekkel, illetve a rendezvénnyel kapcsolatosan.
Forrás: www.feked.hu   Tillmann Péter Polgármester

A Dél-Dunántúli Falusi Turizmus Klaszter kialakítása (DDOP-2.1.3/A-10-2010-0009 projekt) az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.
Kedvezményezett: Baranya Megyei Falusi Turizmus Közhasznú Szövetség (7625 Pécs, Vince u. 9/2)

Az Egyesület működési költségeinek támogatói

a NEA-TF-15-M-0295, NEA-NO-16-M-0320 illetve a NEA-NO-16-SZ-0368 azonosító számú pályázatokban: