Hírek

Falusi életmód iskola Orfűn
2016 March 02.

A Baranya Megyei Falusi Turizmus Közhasznú Egyesület 2013-ban indította útjára „Falusi életmód iskola” programját, melynek során iskolákba kitelepülve mutatjuk be a hagyományos ételkészítés folyamatát. A jelenlévők meg is kóstolhatják a finomságokat és a végén egy érzékszervi minősítés során értékelik a termékeket. 

A program célja, hogy értő és igényes, valamint motivált fogyasztókat neveljünk a helyi termékek jövőbeli piacának kiszélesítésére, főként a városi iskolás korcsoportok megnyerésével. Most bővítettük a lehetőségeket és már nem csak iskolákba tudjuk elvinni a programot, hanem a Levendula Porta és Pajtaszínházzal együttműködve egy gyönyörű környezetben, Orfűn is igénybe lehet venni szolgáltatásunkat több témakörben (pl. stifolder, méz, sajt, lekvár).

Ezzel kapcsolatosan "Hogyan készül?" plakátjaink megvásárolhatók 13 témakörben az egyesületünk irodájában. Ezekből mutatunk egy kis ízelítőt:

Bővebb információ: info@baranyavidek.hu vagy 70/413-8018

A Dél-Dunántúli Falusi Turizmus Klaszter kialakítása (DDOP-2.1.3/A-10-2010-0009 projekt) az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.
Kedvezményezett: Baranya Megyei Falusi Turizmus Közhasznú Szövetség (7625 Pécs, Vince u. 9/2)

Az Egyesület működési költségeinek támogatói

a NEA-TF-15-M-0295, NEA-NO-16-M-0320 illetve a NEA-NO-16-SZ-0368 azonosító számú pályázatokban: