Hírek

2013. évi falusi vendéglátó díj
2014 March 28.

2013. évi falusi vendéglátó díj

2014.03.20 - 21 között került megrendezésre a FATOSZ konferenciája „Vidéki örökségeink a Kárpát-medencében” címmel a BGF-n. A nyitónapon került sor a 2013. évi régiós falusi szállásadó" díjainak átadására. A Dél-Dunántúli régió nyertese: Somogyváriné Koncz Margit cserkúti vendégfogadó. Az alábbiakban olvasható a Baranya Megyei Falusi Turizmus Közhasznú Szövetség felterjesztése:

„A FATOSZ az „Év Falusi Vendégfogadója” díjának 2014-évi dél-dunántúli jelöltje Somogyváriné Koncz Margit cserkúti vendégfogadó.

Somogyváriné Koncz Margit, vagy ahogyan mindenki ismeri a turizmus dél-dunántúli berkeiben: Margó 24 éve falusi vendégfogadó. Ez a szikár információ már önmagában is elismerést válthat ki a figyelmes szemlélőből. A 80-as évek végének bizonytalan időszakában, amikor sokan keresték a hogyan tovább (?) húsba vágó kérdésére a választ, egy fiatalasszony a Jakab-hegy lábánál, festői környezetben, Cserkúton úgy vélte, hogy megtalálta! Vackor vendégház néven falusi vendégfogadásba kezdett. Kezdte ezt olyan sikerrel, hogy néhány éven belül már Vackor vendégházakat épített és működtetett Dél-Baranyára tekintő telkén. A távlatokat nem csak a gyönyörű panoráma jelentette számára, hanem a környékbeli, éledező falusi vendégfogadókat együttműködő közösséggé formálva, ütőképes csapatot hozott létre a Nyugat-Mecsek vidékén.

A vendégfogadásban elért sikerei mások számára is példát jelentettek és nem csak a szűkebb környezetében! Baranya, de még Borsod-Abaúj-Zemplén megye falusi turizmussal incselkedő gazdái közül is többen vele beszélgetve, a „birtokát” bejárva döntötték el, hogy ezzel ők is megpróbálkoznak!

Margó alapító tagja és a kezdetektől, 1999-től választmányi tagja a Baranya Megyei Falusi Turizmus Közhasznú Szövetségnek. Önzetlen segítőnk, lelkesedését soha el nem vesztő támogatója megyei, majd régiós működésünknek. Segítő munkálkodását 10 éve már mint a FATOSZ minősítője is végzi baranyai, somogyi és helyenként tolnai szállásadóink megbecsülésétől övezve. Két éve országos feladatot is vállalt a FATOSZ Ellenőrző Bizottságának tagjaként.

Margó és vele együttműködő vendégfogadó társai azok a tagjai megyei szövetségünknek, akikre bármikor támaszkodhatunk akcióink, rendezvényeink, vagy éppen oktatási programjaink megvalósítása során. A Jakab-hegy lábánál - úgy tűnik -, hogy bőven fakadnak szabad energiák, mert Margó 24 év falusi vendégfogadása nyomán sem veszített fiatalos lendületéből! Megtisztelő számunkra, hogy hasznos tevékenységét a Dél-Dunántúlon, Baranya megyében, a mi szervezetünkben fejti ki, és nagyon remélem, hogy ezt jó egészségben és megszokott harmóniájában teszi még sokáig a saját boldogságára és a mi örömünkre!

Gratulálunk Margó!

A Baranya Megyei Falusi Turizmus Közhasznú Szövetség tagsága nevében:

Dr. Szabó Géza elnök”

A Dél-Dunántúli Falusi Turizmus Klaszter kialakítása (DDOP-2.1.3/A-10-2010-0009 projekt) az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.
Kedvezményezett: Baranya Megyei Falusi Turizmus Közhasznú Szövetség (7625 Pécs, Vince u. 9/2)

Az Egyesület működési költségeinek támogatói

a NEA-TF-15-M-0295, NEA-NO-16-M-0320 illetve a NEA-NO-16-SZ-0368 azonosító számú pályázatokban: