Hírek

Piros Pünkösd napján
2012 May 07.

XVIII. Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék 2012. május 27.

PROGRAM

9.30 - Pünkösdi szentmise a Szent Erzsébet Templomban.

13.00 - Lovas és íjásztalálkozó a siklósi Apró Paták lovas sportegyesület szervezésében a palkonyai focipályán (játszótér mögött). Ingyenes póni lovaglás.

FALUHÁZ

13.00 - Kiállítás megnyitók:


Szipl Mara újpetrei textiltervező, rajztanár „Mese-mese 40.” kiállítása képekből, festményekből, mackókból és más csodákból, Tandori Dezső verseivel. A mesét és képzelő erőt a felnőtt lét sem hiányolhatja! Közreműködik Horváth AnnaMária macibába, gyermekvigasztaló „brummogó gondolatokkal” és a MárkusZinház azzal, ami van.


Palkonyai gyerekrajzok és festmények. Válogatás Major Judit szakköröseinek legújabb munkáiból.

MALOM PARK - SZÍNPAD

14.00 - A kórusolimpia többszörös győztesének, a pécsi Bartók Béla Férfikarnak bordalaival, a fesztivált megnyitja Becker Leonóra polgármester.

14.45 - A villányi Német Nemzetiségi Kulturális Egyesület gyermek táncosai német táncokat, énekeket és gyermekjátékokat mutatnak be.

15.30 - Mátyás Király szárnyai. Hunyadi János fiacskájának, Matyikának életéről és a belőle cseperedő Mátyás királyról szól a mese, akit a Duna jegén két angyal királlyá koronázott, hogy dicsőségét ne feledjük ma sem, mert asztalánál legkedvesebb vendég az Igazság volt. Bábjáték Kovács Márton zenéjével és Radák János közreműködésével a MárkusZínház előadásában.

17.00 - A Vivat Bacchus Énekegyüttes életet és bort „igenlő” dalaival, saját szerzeményeivel szórakoztat.

18.30 - Baraka Együttes koncertje. Ősi szkíta-hun- avar-magyar világot idéző ritmusok, múltidéző szövegek, népies-világzenével és nagy lendülettel, állatbőrös dobokkal.

21.00 - Utcabál a mulatós zenét játszó Póker Zenekarral.


EGÉSZ DÉLUTÁN NYITOTT PINCÉK!

Borjegyek és a kóstoló pohár ára 2.000 - Ft, amely a helyszínen megvásárolható.
A pincék 11. 00 órától 19. 00 óráig tartanak nyitva, poharat 18.00-ig lehet vásárolni.

Egész délután kézműves kirakodó vásár a Malom Parkban, ahol szeretet leckét vehetünk, a pécsi Fogd a Kezem Alapítványtól. Mocorgó játéksziget gyerekeknek a Faluház udvarán, ingyenes póni lovaglás az Apró Patákkal a focipályán, a büfékben grill ételek, frissensültek, rétes és számos finomság. Templomlátogatás 15.00-18.00-ig. Kérjük, hogy a pincesor előtt a rendezvény ideje alatt autóval ne parkoljanak! Parkolás: Templom mögötti úton, szőlőhegy alatti fesztivál parkolókban, és a kijelölt helyeken.


A Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék mára egy egész országnak hozott kedvet a pünkösdi borkóstolókra, a Szentlélek eljövetelének közös ünneplésére, nem véletlenül.

Jó kint lenni, nézni a fecskék szabad szárnyalását, érezni a szél simogató erejét, és beszívni az akác és kőris illatát. Az előző szüretből származó borok ekkorra megmutatják az évjárat különlegességét, jó velük együtt lenni.

Próbálja ki! Szeretettel várjuk!

XVIII. Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék

Palkonya 2012. május 27.

Kulturális borkóstoló ünnep, Palkonya műemlék pincéiben és az egész faluban.

A Dél-Dunántúli Falusi Turizmus Klaszter kialakítása (DDOP-2.1.3/A-10-2010-0009 projekt) az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.
Kedvezményezett: Baranya Megyei Falusi Turizmus Közhasznú Szövetség (7625 Pécs, Vince u. 9/2)

Az Egyesület működési költségeinek támogatói

a NEA-TF-15-M-0295, NEA-NO-16-M-0320 illetve a NEA-NO-16-SZ-0368 azonosító számú pályázatokban: