Hírek

Könyvajánló
2016 April 05.

Ezúton szeretnénk ajánlani minden természetkedvelő figyelmébe Müller Nándor útikönyveit és fotóalbumait, köztük a közelmúltban megjelent 2 új kiadványt, melyeknek bemutatójára 2016.03.22-én került sor a Tettye Oktatási Központban.

Egy kis ízelítő a könyvek tartalmából:

Barangolások a Mecsekben:

Séták, kirándulások, bakancsos túrák a Mecsekben. A nagy sikerű Barangolások sorozat első kötete, melyet 2009-ben vehettek először kezükbe a Mecsek és a kirándulás szerelmesei. A kötet segítségével a hegységet átszövő turistautakat járhatja végig a kedves olvasó. Az érintett helyek nevezetességeit, műemlékeit, mondákat, hasznos információkat ismerhetnek meg a könyv hasábjain. A 236 színes fotó kiválóan illusztrálja mikor, merre járunk, és milyen látnivalók várnak ránk. A Mecseket mintegy 760 kilométernyi turistaút hálózza be, ebből a könyvben közel hétszázat barangolhatunk be.

Négy évszak a Mecsekben:

A méltán népszerű exkluzív fotóalbum képanyagának jórészét az erdőben kúszva-mászva, túrázva, hosszú évek munkájával állította össze a könyv szerzője. Az album a Nyugat-Mecsektől indulva bemutatja a Közép- és Kelet-Mecsek legszebb tájait, természeti értékeit, védett növény és állatvilágát. Amit a Mecsekben látni lehet és érdemes, az ebben a könyvben megtalálható. 168 oldalon, 222 kiváló minőségű fotóval, szakszerű, közérthető képaláírásokkal és összekötő szöveggel ismerheti meg a kedves olvasó a Mecsek-hegység csodálatos világát.

Négy évszak a Zselicben:

Az exkluzív fotóalbum bemutatja a Zselic legszebb tájait, természeti értékeit, védett növény és állatvilágát, és egy fejezet erejéig elkalandozik a Boronka-mellék tájaira is. Amit a Zselicben látni lehet és érdemes, az ebben a könyvben megtalálható. 168 oldalon, 275 kiváló minőségű fotóval, szakszerű, közérthető képaláírásokkal és összekötő szöveggel ismerheti meg a kedves olvasó a Zselic csodálatos, néha rejtett, titokzatos világát.

Barangolások a Zselicben:

Séták, kirándulások, bakancsos és csillagtúrák. A kötet segítségével a Zselicet átszövő turistautakat barangolhatja be a kedves olvasó. Az érintett helyek nevezetességeit, műemlékeit, mondákat, hasznos információkat ismerhetnek meg a könyv hasábjain. A 265 színes fotó kiválóan illusztrálja mikor, merre járunk, és milyen látnivalók várnak ránk. A 19 séta, 22 kirándulás és 9 bakancsos túraajánló alkalmával összesen 650 kilométert barangolhatunk be a könyv segítségével. A túraútvonalakat a szerző az elmúlt években újra bejárta, így született meg a Barangolások a Zselicben című könyv.

Barangolások a Pilisben és a Visegrádi-hegységben:

Séták, kirándulások, bakancsos és körtúrák a Pilis és a Visegrádi-hegység vadregényes tájain. A kötet segítségével a hegységet átszövő turistautakat ismerheti meg a kedves olvasó. Az érintett helyek nevezetességeit, műemlékeit, mondákat, hasznos információkat is találhat a könyv hasábjain. A közel 300 színes fotó kiválóan illusztrálja mikor, merre járunk, és milyen látnivalók várnak ránk. A szerző az elmúlt két esztendőben a hegység majd’ minden turistaösvényét újra végigjárta, így született meg a Barangolások a Pilisben és a Visegrádi-hegységben című könyv. A kötetben szereplő 21 séta, 26 kirándulás és 9 bakancsos túra alkalmával összesen 580 kilométernyi turistaösvényt barangolunk be.

Négy évszak a Pilisben és a Visegrádi-hegységben:

Az exkluzív fotóalbum 180 oldalon, 275 kiváló minőségű fotóval, szakszerű, közérthető képaláírásokkal és összekötő szöveggel ismerteti meg a kedves olvasót a Pilis, a Visegrádi-hegység és a Szentendrei-sziget varázslatos világával. A Duna-zug természeti értékei, védett növény- és állatvilága mellett a könyv bemutatja a történelmi vidék műemlékeit, épített örökségeit is.

A Dél-Dunántúli Falusi Turizmus Klaszter kialakítása (DDOP-2.1.3/A-10-2010-0009 projekt) az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.
Kedvezményezett: Baranya Megyei Falusi Turizmus Közhasznú Szövetség (7625 Pécs, Vince u. 9/2)

Az Egyesület működési költségeinek támogatói

a NEA-TF-15-M-0295, NEA-NO-16-M-0320 illetve a NEA-NO-16-SZ-0368 azonosító számú pályázatokban: