Hírek

Falusi Vendégfogadók VIII. Országos Sütő-Főző Fesztiválja
2014 February 06.

Összeállítottuk a fesztiválon részt vett csapatok receptjeit, melyeket szeretnénk megosztani.

Falusi Vendégfogadók VIII. Országos

Sütő - Főző Fesztiválja

2013. október 05. Hosszúhetény

 A Baranya Megyei Falusi Turizmus Szövetség szervezésében immár nyolcadik alkalommal találkoztak a kísérletező kedvű falusi vendéglátók csapatai, hogy újabb, ízletesebb, kreativitást igénylő ételeiket elkészítsék, és azokat az érdeklődő vendégeknek bemutassák.

Az országos fesztiválnak 2013-ban ismét Hosszúhetény település adott otthont.

 A hazai és évek óta visszatérő külföldi csapatoknak igazi kihívás ez a verseny, hiszen közvetlenül a sütés-főzés elkezdése előtt kapják csak meg a számukra ismeretlen összeállítású 10 kilogrammos nyersanyagcsomagot, - amelyben húsfélék, zöldségek, gyümölcsök találhatók -, és amelynek valamennyi összetevőjét felhasználva kell elkészíteniük a zsűrizésre-kóstoltatásra szánt ételeket.

„Fakanálforgató” tudományuk bemutatásakor saját tapasztalataik, nagy gyakorlatuk, egyéni ízlésük, a fűszerek szakszerű használata, a főzés öröme és élvezete kísérte Hosszúhetényben a versenyző csapatok alkotómunkáját.

A hagyományok és megújulás jegyében 2013-ban az Országos Sütő-Főző Fesztiválon az alábbi ételsorok készültek nemes aromájú fűszerekkel, hazai és távoli országok, tájak ízvilágával.

A résztvevő csapatok listája:

 Receptjeiket azzal a szándékkal tesszük közzé, hogy további kísérletezésre buzdítsuk Önöket is a hagyományos, tájjellegű ételek, helyi ízek megőrzésében a mai kor igényeinek megfelelően. (A receptek a résztvevő csapatok nevére kattintva érhetők el.)

 Ne feledjék; a jó alapanyagok, a helyesen fűszerezett, jóízű ételek nemcsak örömet jelentenek, hanem az egészség megőrzésében is nagy szerepet játszanak.

 Az ételek elkészítésekor az arányok meghatározásánál és a fűszerezésnél tegyenek szert minél több saját tapasztalatra, hiszen a mindennapok konyhaművészetében a saját tapasztalat megszerzése minden tanácsnál és elméletnél többet ér.

Legyenek továbbra is vendégeink rendezvényeinken!

A Dél-Dunántúli Falusi Turizmus Klaszter kialakítása (DDOP-2.1.3/A-10-2010-0009 projekt) az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.
Kedvezményezett: Baranya Megyei Falusi Turizmus Közhasznú Szövetség (7625 Pécs, Vince u. 9/2)

Az Egyesület működési költségeinek támogatói

a NEA-TF-15-M-0295, NEA-NO-16-M-0320 illetve a NEA-NO-16-SZ-0368 azonosító számú pályázatokban: