Hírek

Falusi Vendégfogadók IX. Nemzetközi Sütő-Főző Fesztiválja
2014 September 16.

2014. október 4. Bükkösd - Ökopark

A falusi vendégfogadók hazai és visszajáró külföldi csapatai kilencedik alkalommal mérik össze fakanálforgató tudományukat a Baranya Megyei Falusi Turizmus Közhasznú Szövetség szervezésében.

Igazi kihívás e versengés, hiszen a csapatok egy számukra ismeretlen, 10 kilogrammos alapanyag-csomagot kapnak, amelyben húsfélék és zöldségek, esetleg gyümölcsök találhatók. Ezekből az alapanyagokból kell délután 2 óráig a menüsort elkészíteniük.

Fontos, hogy minden alapanyagot fel kell használniuk, és csak szabadtűzi módszerekkel, fa és faszén felhasználásával készülhetnek el a grillezett, bográcsos, tárcsás, roston vagy hamuban sült-főtt ételek. Miközben a csapatok szorgoskodnak, a látogatókat hagyományőrző együttesek szórakoztatják.

A kulturális programok mellett lovagoltatás, kézműves és helyi termékek vására, gyermek játszóház segít kellemesen eltölteni az étkek elkészültéig tartó időt. A zsűrizés után a közönség is megkóstolhatja az elkészült specialitásokat. Az ételek, az ételsorok valódi különlegességek. Az elmúlt évek alkalmankénti 15-20 csapata általában 40-50-féle ételt készített el az alapanyagokból.

A résztvevő csapatok nyolc alkalommal bizonyították, hogy a falusi vendégfogadók kedves és barátságos emberek, igazi virtuózok a fakanál forgatásában. Teszik ezt közös örömünkre, vendégeink és az érdeklődők figyelmét felkeltve a falusi vendégfogadóknál hozzáférhető gasztronómiai csodák iránt.

Hívjuk-várjuk a vidéki gasztronómia, a szabadtűzön készült finomságok és a falusi hagyományok iránt érdeklődő kicsiket és nagyokat Hosszúheténybe, a focipályára, október első szombatjára, egy reményeink szerint felejthetetlen napra!

A program a DDOP-2.1.3/A-12-2012-0007 "Vidéki örökség útjai" című projekten belül kerül lebonyolításra európai uniós támogatással.

A részletes felhívás és a jelentkezési lap az alábbi linkeken érhető el:

A Dél-Dunántúli Falusi Turizmus Klaszter kialakítása (DDOP-2.1.3/A-10-2010-0009 projekt) az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.
Kedvezményezett: Baranya Megyei Falusi Turizmus Közhasznú Szövetség (7625 Pécs, Vince u. 9/2)

Az Egyesület működési költségeinek támogatói

a NEA-TF-15-M-0295, NEA-NO-16-M-0320 illetve a NEA-NO-16-SZ-0368 azonosító számú pályázatokban: