Hírek

Falusi életmód iskola
2013 October 28.

Helyi örökség- szakmai műhelymunkák előkészítése, szervezése, lebonyolítása

A Dél-Dunántúli Falusi Turizmus Klaszter célja, hogy a városi meghatározott célcsoportok (gyerekek és szülők egyaránt) számára bemutassa a vidéki életmód, a hagyományos gazdálkodás és az agrár-élelmiszer termelés rendszerét és gyakorlatát. A program fontos célja, hogy a fiataloknál szemléletváltást indítson el, amely révén reálisan közelítenek a vidéki élethez és az agráriumhoz. Fontos szerepet vállal a program a fiatalok tudatos fogyasztóvá, vásárlóvá nevelésében
 

Baranya, Somogy illetve Tolna megyében egy-egy „falusi életmód iskolát” szeretnénk kialakítani, ahol különböző tevékenységek és ételek/ételcsoportok kerülnek bemutatásra és kínálnak bekapcsolódási lehetőséget a látogatók számára. Népi gyógymódok bemutatása, hagyományos gazdálkodás, környezettudatos életmód, kézműves bemutatók, népi játékok, vetélkedők. Demonstrációs táblákon keresztül tájékoztatás a helyi termékek feldolgozásának módozatairól, formáiról és eredményeiről.

Az első két "életmód iskola" pécsi városi iskolákban kerül megtartásra november hónapban. Elsőként egy stifolder bemutatót és kóstolót, majd méz bemutatást és kóstolót tartunk szakképzett előadók segítségével. Reméljük, a gyerekeknek és a többi látogatónak is ízleni fognak a házi termékek!

A Dél-Dunántúli Falusi Turizmus Klaszter kialakítása (DDOP-2.1.3/A-10-2010-0009 projekt) az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.
Kedvezményezett: Baranya Megyei Falusi Turizmus Közhasznú Szövetség (7625 Pécs, Vince u. 9/2)

Az Egyesület működési költségeinek támogatói

a NEA-TF-15-M-0295, NEA-NO-16-M-0320 illetve a NEA-NO-16-SZ-0368 azonosító számú pályázatokban: